Tenisové zprávy

Češi v akci, pondělí 20. 5. Krejčíková a Siniaková se představí ve Štrasburku, Macháč v Ženevě

DNES
Aktuality
0 komentářů

Další články

Zverev po sedmi letech ovládl Řím a má šestou trofej z Masters, ve finále zastavil Jarryho

ATP ŘÍM - Alexander Zverev (27) po znovu sedmi letech ovládl antuku v Římě a získal 6. titul z turnajů Masters 1000. Ve finále německý tenista zastavil příliš chybujícího Chilana Nicoláse Jarryho (28), kterého porazil bez ztráty podání 6:4, 7:5 a ukončil devět měsíců dlouhé čekání na celkově 22. triumf.

Plíškovou kanár nepovzbudil, po zranění prohrála s Burelovou. Bouzková dohrála v kvalifikaci

WTA ŠTRASBURK - Karolína Plíšková (32) se po měsíc dlouhé pauze zaviněné zraněním kotníku vrátila porážkou. Na podniku WTA 500 ve Štrasburku v generálce na Roland Garros podlehla 5:7, 6:0, 1:6 domácí Claře Burelové (23), počtvrté v kariéře prohrála zápas, v němž soupeřce nadělila kanára, a nedokázala Francouzce oplatit vyřazení z loňského US Open. Z kvalifikace se do hlavní soutěže neprodrala Marie Bouzková (25).

Jarry ve finále vyzve Zvereva, může se stát prvním chilským šampionem Masters po 25 letech

V rámci nedělního programu letošního ročníku Italian Open se rozhodne o vítězi mužské dvouhry. Šampion ročníku 2017 Alexander Zverev (27) může získat svůj první velký titul od Turnaje mistrů 2021. V cestě mu stojí Nicolás Jarry (28), jenž je prvním Chilanem ve finále podniků Masters po 17 letech a může se stát prvním chilským šampionem prestižních tisícovek od Marcela Ríose v Hamburku 1999.

Češi v akci, neděle 19. 5. Plíšková prohrála první kolo ve Štrasburku, Bouzková nezvládla finále kvalifikace

Karolína Plíšková prohrála první kolo na pětistovce ve Štrasburku s domácí Clarou Burelovou, finále kvalifikace nezvládla Marie Bouzková. Laura Samson získala na podniku W15 ve Slovinsku svůj druhý letošní a zároveň kariérní titul. Další Češi hráli na challengerech, turnajích ITF a juniorských akcích.

Šwiateková opět ve finále porazila Sabalenkovou, jako třetí žena ovládla Madrid i Řím v jedné sezoně

WTA ŘÍM - Iga Šwiateková (22) znovu po dvou týdnech porazila ve finálovém souboji mezi světovou jedničkou a dvojkou Arynu Sabalenkovou (26), tentokrát snadno po setech 6:2, 6:3. Stala se tak třetí ženou, která v jedné sezoně dokázala získat trofej pro šampionku v Madridu i Římě. Celkově se jedná o její už 10. triumf na prestižních tisícovkách, famózní finálovou bilanci vylepšila na 21:4.

Madrid a teď i Řím. Šwiateková a Sabalenková se poperou také o druhý titul z antukových tisícovek

V rámci sobotního programu letošního ročníku Italian Open poznáme vítězku ženské dvouhry. Stejně jako před dvěma týdny v Madridu se o titul utkají Iga Šwiateková (22) a Aryna Sabalenková (26). Šwiateková se může stát šestou trojnásobnou šampionkou této akce a jako třetí žena v historii ovládnout v jedné sezoně Madrid i Řím. Sabalenková je ve finále ve Foro Italico poprvé a pokusí se světové jedničce oplatit porážku ze španělské metropole.

Češi v akci, sobota 18. 5. Bouzková zvládla vstup do kvalifikace ve Štrasburku

Marie Bouzková úspěšně zahájila své působení na pětistovce ve Štrasburku, v prvním kole kvalifikace si poradila s domácí Jessikou Ponchetovou. Linda Klimovičová na podniku W35 ve Španělsku svůj pátý kariérní titul nezískala. Další Češi hráli na challengerech, turnajích ITF a juniorských akcích.

Zverev v Římě zastavil jízdu Tabila, Jarry je prvním chilským finalistou Masters po 17 letech

ATP ŘÍM - Alexander Zverev (26) na poslední chvíli zahájil obrat proti Alejandrovi Tabilovi. Rozjetého Chilana zdolal po více než dvou hodinách 1:6, 7:6, 6:2 a poprvé v aktuální sezoně postoupil do finále. O svůj první triumf na akcích větších než ATP 500 od Turnaje mistrů 2021 se šampion ročníku 2017 utká s dalším Chilanem Nicolásem Jarrym (28), který po vítězství 6:3, 6:7, 6:3 nad Tommym Paulem (27) zajistil své zemi prvního finalistu na Masters po 17 letech.

Bude chilské finále? Zverev a Paul se pokusí na Masters v Římě ukončit jízdu Tabila a Jarryho

V rámci pátečního programu letošního ročníku Italian Open se rozhodne o finalistech mužské dvouhry. Poprvé v historii jsou v semifinále jednoho podniku Masters dva tenisté z Chile. Bývalý šampion Alexander Zverev (27) se bude snažit ukončit parádní jízdu Alejandra Tabila (26) a Tommy Paul (27) se o to samé pokusí proti Nicolásovi Jarrymu (28). Poslední tři jmenovaní budou bojovat o své premiérové finále na prestižních tisícovkách.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist